Pečený čaj Švestky
Jablka – švestky – černý rybíz – ananas
1/2 čerstvého ananasu, sklenice černého rybízu ve vlastní šťávě, švestková klevela (nebo čerstvé švestky), cca 300 g cuketové dýně oranžové barvy (nebo Hokaidó), 4 pomeranče, mandarinky, 4 citróny, áronie, karamel, skořice – celá a nalámaná na hrubší kousky.
Všechno ovoce pokrájíme na kostičky, v případě nedostatku některého z druhů použijeme zavařené či mražené, dýni lze vynechat, citrusy zbavíme jadérek (hořknou).
Všechno ovoce pokrájíme na kostičky, citrusy oloupeme a zbavíme jadérek (hořknou), přidáme koření a karamel a pečeme na hlubokém plechu na 200 °C asi 3/4 hodiny – hodinu.
Ještě horké plníme do skleniček od přesnídávky. Sterilujeme ještě jednou varem druhý den asi 10 -15 minut (protože během plnění směs rychle chladne a ke konci je téměř studená, a tudíž by sterilace pouhým obrácením sklenic nebyla spolehlivá.