Pečený čaj Citrusy
Jablka – citrusy – zázvor – áronie – ananas
1/2 čerstvého ananasu, 3 citróny, 1 kiwi, asi 300 g cuketové dýně (oranžové barvy – nebo Hokkaidó), jablka, 4 pomeranče, mandarinky, strouhaný čerstvý zázvor, karamel, skořice, hřebíček, áronie.
Všechno ovoce pokrájíme na kostičky, citrusy oloupeme a zbavíme jadérek (hořknou), přidáme koření a karamel a pečeme na na hlubokém plechu na 200 °C asi 3/4 hodiny – hodinu.
Ještě horké plníme do skleniček od přesnídávky. Sterilujeme ještě jednou varem druhý den asi 10 -15 minut (protože během plnění směs rychle chladne a ke konci je téměř studená, a tudíž by sterilace pouhým obrácením sklenic nebyla spolehlivá
.