Kadeřávek na zimu
Kadeřávek na zimu
Postup je následovný:
Lisky kadeřávku důkladně vypereme a nakrájíme asi na centimetrové proužky, a to i s řapíky.
Na oleji osmahneme nejprve cibuli, pak přidáme trochu mrkve nakrájené na kolečka a na závěr přidáme pokrájený kadeřávek a chvílemi promícháváme. Je-li třeba, podlijeme trochu vodou. Osolíme a ještě teplé naplníme do sklenic tak, že jej poněkud přitlačíme, aby pustil šťávu a byl v ní ponořený - a zavíčkujeme. Zavařujeme 2x, tzn: poprvé vaříme sklenice ponořené ve vodní lázni 30 minut a podruhé stejně za 24-48 hodin.
Takto upravený se hodí nejen do polévek, ale i na smažení či karbanátky.
Poznámka:
Justýna chytila inspiraci zde:
http://conovehonakopci.cz/?p=631